Naar het UWV

Het lijkt zo eenvoudig. Na het verlies van uw baan vraagt u een uitkering aan. Na twee jaar ziekte volgt de WIA of IVA uitkering. Of u vraagt een WAJONG aan.

Toch gaat het vaak mis. Het UWV wijst een uitkering af, herziet uw uitkering of berekent de hoogte van de uitkering verkeerd. In sommige gevallen wordt een uitkering zelfs teruggevorderd.

Wat kunt u doen?

Het loont steeds om de beslissing van het UWV te laten controleren. De juristen van Sueters & Van de Polder nemen de tijd om samen met u te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ook als bezwaar maken geen zin heeft, krijgt u uitleg over hoe u het beste verder kunt.

Wat als de termijn is verlopen?

Bezwaar maken kan doorgaans binnen zes weken. In sommige gevallen van de Ziektewet is het twee weken. Als de termijn is verlopen, dan ziet het UWV de zaak als klaar. Dat betekent niet dat u geen rechten (meer) heeft. Laat u goed voorlichten door één van onze juristen.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten

Sueters & Van de Polder rekent voor bezwaarzaken één voordelig tarief van € 175 (excl. btw) per zaak. De reiskosten zijn € 0,29 per kilometer en we helpen door heel Nederland. Woont u nou in Groningen of Maastricht; we helpen u graag.

Contact

Neem vrijblijvend contact op met één van onze juristen. Dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn. U kunt ons bereiken op 06 18 33 0603.  U mag ook de stukken doormailen naar marieke@suetersvandepolder.nl

 

Plaats een reactie