Goede bijstand bij het UWV

Het is verleidelijk om de bezwaarprocedure bij het UWV zelf te doen. Het risico is dat u dan belangrijke juridische elementen over het hoofd ziet, waardoor u de zaak verliest en dat is onnodig. Wij verzorgen graag uw bezwaarprocedure bij het UWV. Door onze jarenlange ervaring en juridische kennis, weet u dat u verzekerd bent van goede bijstand!

Sueters & Van de Polder werkt niet met een uurtarief in zaken tegen het UWV. We rekenen een vaste prijs van € 175,- (excl. btw). Zo houdt u grip op de kosten.

Het UWV en corona

Geen keuringen

Ook het UWV is dicht. Dicht voor keuringen en hoorzittingen. Wat nu als je in deze tijd net twee jaar ziek bent? Betekent dat ook dat je dan geen WIA krijgt? Of krijg je geen ziekengeld wanneer je je ziek meldt vanuit de WW?

Wel uitkeringen

Het UWV schiet bij veel mensen de uitkering voor. Ze kunnen geen mensen keuren maar willen ook niet dat zieke mensen zonder inkomen komen te zitten. Daarom krijg je wel een uitkering en dan wordt later alsnog bekeken of je terecht in de ziektewet zit.

Terugvordering

Het kan dus zijn dat je pas over een tijdje hoort dat je, volgens het UWV, toch geen recht had op een uitkering. Zorg er dan voor dat je tijdig bezwaar maakt.

Vragen

Heb je vragen over jouw situatie? Of wil je bezwaar maken tegen een besluit van het UWV, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Sueters Van de Polder is bereikbaar op 026 202 2947. Voor de kosten hoef je het niet te laten.

 

 

 

 

 

De UWV Expert: bezwaar maken loont!

Naar het UWV

Het lijkt zo eenvoudig. Na het verlies van uw baan vraagt u een uitkering aan. Na twee jaar ziekte volgt de WIA of IVA uitkering. Of u vraagt een WAJONG aan.

Toch gaat het vaak mis. Het UWV wijst een uitkering af, herziet uw uitkering of berekent de hoogte van de uitkering verkeerd. In sommige gevallen wordt een uitkering zelfs teruggevorderd.

Wat kunt u doen?

Het loont steeds om de beslissing van het UWV te laten controleren. De juristen van Sueters & Van de Polder nemen de tijd om samen met u te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ook als bezwaar maken geen zin heeft, krijgt u uitleg over hoe u het beste verder kunt.

Wat als de termijn is verlopen?

Bezwaar maken kan doorgaans binnen zes weken. In sommige gevallen van de Ziektewet is het twee weken. Als de termijn is verlopen, dan ziet het UWV de zaak als klaar. Dat betekent niet dat u geen rechten (meer) heeft. Laat u goed voorlichten door één van onze juristen.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten

Sueters & Van de Polder rekent voor bezwaarzaken één voordelig tarief van € 175 (excl. btw) per zaak. De reiskosten zijn € 0,29 per kilometer en we helpen door heel Nederland. Woont u nou in Groningen of Maastricht; we helpen u graag.

Contact

Neem vrijblijvend contact op met één van onze juristen. Dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn. U kunt ons bereiken op 06 18 33 0603.  U mag ook de stukken doormailen naar marieke@suetersvandepolder.nl

 

All in a days work: work with me

Iedere dinsdag verschijnt een nieuw hoofdstuk van de populaire serie All in a day’s work. Katja van Bergen is een leuke advocate met een grote mond en een klein hartje. Ze heeft goedlopend kantoor; alleen in de liefde wil het niet zo vlotten.

 

Maand:                                   november

Week:                                     week 44 / 45 tot donderdag week 47

Declarabele uren:                potentieel 173,33 uur  – gedeclareerd: 126 uur

Non declarabele uren:        45 uur gezin, 2 uur Zylom spelletjes, 5 uur Power Mommy

Weer:                                     overwegend regenachtig

 

 

Week 44

woensdag

Quote:             “ De wereld is een groot gekkenhuis en dit is het hoofdkantoor”. – Pinterest

 

“Marion, ik kan je niet verstaan”. “Wacht even”. “Jongens, even rustig nu. Ik ben aan het bellen”. Dat helpt natuurlijk niet. De jongens rennen verkleed de keuken in op zoek naar de ‘gevaarlijke’  deurwachters. Ik hoor hun kattennagels over het parket schrapen en het blije gegiebel van de kinderen. Hard joelend rennen zij de wachters achterna naar boven. Ik loop naar de achterkamer en doe de gazon deuren open. Ik pak een deken en kruip op de comfortabele bank in de tuin. “Ben ik weer”. “Zoals ik al zei, Debby zit al de hele ochtend te werken met de koptelefoon op”.

“Dat is niet anders dan anders”.

“Heb je haar al gevraagd wat er is?”.

“Nee, natuurlijk niet”, fluistert Marion.

“Wil je dat ik langskom met de kinderen? Als een soort afleidingsmanoeuvre?”, vraag ik op samenzweerderige toon.

“Nee”, klinkt het vertwijfeld, “ik red mij wel. En dan nog iets. Ik heb gisteren het alarm erop gezet, toen ik wegging. Vanochtend was het alarm eraf”.

“Weet je dat zeker?”, vraag ik geschrokken. “Ik heb niets gemerkt op kantoor. Alles staat er nog. Niets is weg. En volgens mij heeft niemand aan de computers of dossiers gezeten. Misschien ben ik het gewoon vergeten”. Ik hoor Marion zuchten.

“Misschien ben je het gewoon vergeten, Marion. Dat gebeurt mij ook wel eens. Fijn dat je het toch even meldt”.  “Als niets verandert, bel mij dan vanmiddag. Anders zie ik jullie morgen weer”. Ik leg de telefoon neer en sluit mijn ogen. Marion heeft een gezonde neus voor sociaal ongemakkelijk situaties. Ik hoor vast morgen wat Debby bezighoudt. En dat alarm, ik vergeet zo vaak mijn sleutels en besluit er verder niets van te denken.

Ж

Khadija geniet van de zon. Ze staat op de brug bij haar favoriete café. Ze staart naar de eendjes en meerkoeten, die onder in het water drijven.

“Dag meissie”.

Khadija draait zich om en kijkt in de hartelijke ogen van Theo. Ze omhelzen elkaar als oude bekenden. “Hoe is het?”.

“Ik houd het kort. Ik heb de foto’s van het team 1 voorgelegd aan een contact bij de CRI in Zoetermeer en Interpol in Den Haag. Alle teamleden zijn herkend”. Khadija kijkt hem gespannen aan. “Wie zijn die mensen? Het is foute boel of niet?”. Theo geeft haar een krant met daarin geschoven een papieren map. Beiden hangen op de brugleuning en kijken naar de eendjesfamilie, die druk doende het scheepvaartverkeer ontwijkt. “Hoe komt het dat jouw vriendin met deze ongure types in aanraking komt?”.

“Ze is advocaat. Ik weet dat ze geen klant zijn”.

“Misschien heeft zij een zaak waarmee een belang van hen is gemoeid?”. Khadija laat de vraag wat tussen hen in hangen.

“Twee teamleden ziin kent bij de CIA uit Afghanistan. Zij hebben banden met heroïnesmokkel en wapenhandel. Een ander werkt voor een hightech computerkantoor in Parijs. Dat bedrijf wordt informeel in verband gebracht met medicijnhandel naar Afrika. De vrouw is vermoedelijk een liaison met een andere partij. Jouw vriendin, begon Theo aarzelend, heb jij een idee waarom deze mensen haar in de gaten houden?”.

“Ze vertelt mij niet alles. Ik heb mijn zorgen met haar gedeeld maar zij vertelde verder niets.” Ergens voelde Khadija dat hij op zoek was naar waardevolle informatie. Hij schakelde niet voor niets zijn contacten in; al was het waarschijnlijk een kleine moeite om de identiteit van deze mensen te achterhalen.  Misschien deed hij dit om Khadija aan te houden als bron? Misschien helpt hij uit interesse voor de medemens, al moet zij zelf al glimlachen bij de gedachte.

“Theo, ik kan je niet meer vertellen dan dat ik weet.”

“Wat voor een type advocaat is zij?”.

“Ze is het type hard werken, gescheiden, kinderen en een nieuwe vriend. Ik denk niet dat zij de scheiding heeft verwerkt. Ze is geen slappe was, hoor. Alleen wat vreemd soms. Ze heeft een high profile zaak in behandeling en neemt het op tegen een stel Amsterdamse boeven. Zo kwamen deze mensen in beeld. Ze denkt dat haar cliënt in gevaar is. De politie doet niet veel en ziet dit gewoon als de zoveelste zaak, waarin een relatie is stuk gelopen en het ex-vriendje vervelend doet. Je hebt haar al opgezocht of niet?”, merkt Khadija gelaten op. Ze haat het wanneer ze zo achter de feiten aanloopt.

“Ik hoor graag wat ik al dacht”, antwoordt Theo geamuseerd.

“Wij spreken het volgende af. Ik zorg ervoor dat een seintje gaat naar de politie dat zij de zaak van mevrouw Klein wat meer aandacht geven en jij praat met jouw vriendin voor mij”. Vragend kijkt Khadija hem aan maar Theo geeft haar charmant een handkus en loopt de brug af. Khadija voelt zich ongemakkelijk met zijn verzoek. Het voelt net of zij nu haar vriendin verraadt. Ze besluit dat een lange wandeling haar goed zal doen.

 

Goeie dinge sal kom — die lewe na 40

Ek is besig om ou foto’s en kaartjies en goetertjies bymekaar te sit om ’n collage daarvan op ’n groot canvas te decoupage. Daar is een spesifieke plastiek lêer waarna ek gesoek het met my dogters se prentjies en briefies en kaartjies in wat ek bymekaar gemaak en gebêre het van kleuterskool se dae af. […]

via Goeie dinge sal kom — die lewe na 40